Приспособяване на нова орхидея в дома ви

Последна редакция на 24/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 533 пъти

След закупуване на цветето или ако вече го имате като подарък, то трябва да премине през малка карантина. Това ще помогне на орхидеята бързо и лесно да се приспособи към дома ви и новите за нея условия.

  • Изолирайте растението от другите цветя;
  • Предпазете от пряка слънчева светлина и не го поливайте за 5-7 дни, за да се идентифицират вредителите и да се унищожат навреме.
  • В края на карантината, цветето постепенно ще свикне с светлината, като се слага на перваза на прозореца и започне да се полива.

Поливането на орхидеи в различни периоди и в различни ситуации следва безупречно спазване на разработените от природата правила. Едва тогава красивото цвете във времето великолепно ще започне да цъфти и да се развива. Ако все пак не сте сигурни във възможностите си да отгледате прекрасни орхидеи, то по всяко време може да се обърнете за съвет до регистрираните при нас професионалисти. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Свързано:

Поливане на орхидеи – всички тайни за тази мисия