Материали и метеорологични съображения

Последна редакция на 19/09/2024 от Ирена Петрова

Изборът на правилния материал за вашата градинска люлка е от съществено значение за издръжливостта и поддръжката. Тъй като балконите са изложени на различни климатични условия, изборът на устойчиви на атмосферни влияния материали е важен. 

Дървените люлки придават класически и естествен вид на вашия балкон. Уверете се, че дървото е обработено за употреба на открито, за да се предотврати гниене и увреждане от атмосферни влияния. Може да се наложи редовна поддръжка.

Металните люлки, често изработени от ковано желязо или алуминий, са здрави и дълготрайни. Те са устойчиви на атмосферни влияния, но могат да се нагорещят на пряка слънчева светлина. Потърсете такива с покрития, за да предотвратите ръжда.

Люлките от ратан или ракита са популярни заради своята естетическа привлекателност и комфорт. Синтетичният ратан или ракита е предпочитан за употреба на открито, тъй като е по-устойчив на атмосферни условия в сравнение с естествения ратан.

За хамаци и люлки с възглавници изберете тъкани, които са устойчиви на UV лъчи, водоустойчиви и лесни за почистване. Външните тъкани като полиестер или акрил са добри варианти.

Ако планирате поставянето на плочки или теракот във вашия дом, нашите професионалисти ще ви помогнат.

Свързано:

Можете ли да обзаведете балкона с градинска люлка и каква?