Външни вертикални градини и стени

Последна редакция на 24/04/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 559 пъти

Външните вертикални градини са приложими както на балкона и входа на жилищната сграда, така и в градините, дворовете или външните стени на сградите. Те биха били удачен вариант и за междублоковото пространство, парка или входа на офис сградата ви.

  • Често те се прикрепят към оградата на двора или парапета на балкона, но естетичното внушение на една цяла външна стена на сграда би бил изключително силен, особено в градска среда. 
  • Подобни зелени външни стени играят ролята на зелена преграда и имат ефекта на естествена изолация, която способства за регулация както на по-добрата температура, така и на влагата и кислорода в сградата.
  • Методите за напояване при една такава голяма конструкция варират от капково напояване до цялостни напоителни системи, които използват различни способи като например пластмасови тръби.
  • Често подобни системи са с автоматично регулиране на напояването, което ги прави и изключително лесни за поддръжка.

В създаването на вертикална градина може да се впуснете и сами. Ако обаче мисията ви се струва много сложна и почти неизпълнима, винаги може да се консултирате в доказаните професионалисти, регистрирани в нашата платформа. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Свързано:

Вертикална градина за зелено настроение през цялата година