Биоразградимите саксии правят градинарството по-лесно от всякога

Последна редакция на 06/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 458 пъти

Източник

Представяме ви една съвременна и екологична алтернатива на класическите пластмасови кашпи и съдове, а именно биоразградимите саксии. Този тип декоративни контейнери за цветя са изградени от натурални материали, като дървесен пулп или торф. Освен че ще изглеждат наистина естествено във вашата градина, те ви дават възможност на по-късен етап да засадите растението в цветната леха, без да премахвате саксията. С течение на времето тя ще се разгради напълно, при това без да има негативни последици за околната среда. Биоразградимите саксии се предлагат в огромно разнообразие от форми и размери, така че да паснат на всеки тип растение, като са и изключително здрави и достъпни.

След като се запознахте с предимствата и недостатъците на различните видове саксии, вече можете да преминете и към дългоочакваното засаждане на красиви цветя у дома! Ако имате нужда от помощ за озеленяването на двора, потърсете съдействието на опитен професионалист, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Свързано:

Идеи за градина Опитните градинари споделят: как да изберем точните саксии за цветята у дома

Биоразградимите саксии са една страхотна екологична алтернатива на класическите съдове за растения, изработени от пластмаса или пък глина. За разлика от останалите видове саксии за цветя, тези не изискват да премахвате растението от съда и след това да го засадите в почвата. Вместо това, можете директно да го засадите заедно със саксията и с течение на времето тя ще се разгради напълно. В основата на тази иновативна идея стоят изцяло натурални съставки, като торф или дървесен пулп, като по този начин прехода за растенията от саксията към градината е много по-плавен. Този тип саксии се предлагат в огромно разнообразие от размери и форми, та това ги прави подходящи за всякакъв вид растения. Ниската цена на биоразградимите саксии е друго голямо тяхно предимство, а като основен недостатък специалистите изтъкват липсата на вариации откъм дизайн. Въпреки това обаче, тези саксии изглеждат наистина естествено и допълват вида на градината, без да я правят твърде претрупана или негостоприемна. Подобен тип съдове за растения са подходящи за поставяне и на балкона или терасата, като в много случаи се предлагат в цели комплекти от 50 или дори 100 броя. Биоразградимите саксии са подходящи и за отглеждането на разсад, което ги прави безценен помощник в градината.