Градина в японски стил - красота, хармония и спокойствие

Последна редакция на 06/05/2024 от Василена Панова
Източник | Видяно 401 пъти

Японските градини са едни от най-грасивите в света. Неповторимо съчетаване на природните елементи, в резултат на което се постига атмосфера на неподправена красива хармония и спокойствие — такова би могло да бъде краткото описание на градината в японски стил.

Японската градина е отражение на уникалната, живописна природа на Япония, както и на японския национален характер.  Местното градинарско изкуство се е развивало векове наред, а продължителната изолацията на страната от външния свят е допринесла за неговата самобитност и оригиналност. В тази статия ще се опитаме да ви запознаем с особеностите при създаването на градина в именно този стил.

Ако решите да оформите двора си като неповторимо място за почивка в хармония с природата и ви е необходима допълнителна помощ, можете да заявите индивидуален проект от регистрирани в MaistorPlus професионалисти в областта на ландшафта и озеленяването. Ще получите безплатно различни оферти, които можете да сравните и да изберете тази, която в най-голяма степен отговаря на вашите нужди.

Свързано:

Идеи за градина Градина в японски стил - красота, хармония и спокойствие