Да набавим материал

Последна редакция на 06/05/2024 от Василена Панова
Източник | Видяно 680 пъти

След като вземете размерите, идва ред да се сдобиете с материала. Вземете малко повече отколкото сте сметнали, че ви трябва, за да имате резерва за всеки случай. 

  • Ако не разполагате професионална машина за рязане, оставете майсторите, от които взимате материала, да ви оразмерят и отрежат всяка част.
  • Предимството да вземете целия материал вкъщи и там да мерите и режете, е че в последния момент може да решите да промените нещо, да намалите или увеличите и така ще може да отрежете точно колкото ви трябва.

Основите на постройката са предимно дебели и здрави греди и летви. 

  • Уверете се, че взимате качествен дървен материал, който няма да се наложи да подменяте скоро след това. 
  • За по-дългия живот на дървото, обаче, ще трябва и да го защитите от външните влияния. Защитата от проникване на влага и лакирането са основни третирания, които не бива да пропускате.

Основата, върху която ще стъпвате и съставена от редени една до друга летви. Можете също така да използвате палети, които да поставите и да захванете едно за друго. Така ще спестите време и усилия, защото ще имате почти готов под. Единствено размерите на палетите трябва да пасват на предвиденото място, където ще строите. Предвидете и разстояние, което да оставите под основата. Трябва конструкцията да е повдигната като на платформа. Така ще се избегне директен контакт със земята и водата.
 

Свързано:

Идеи за градина Как да изградим уютен кът за почивка в двора