Използвайте слънчевата светлина

Последна редакция на 02/05/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 1 535 пъти

Не инвестирайте излишни пари за отопление на басейна, а използвайте икономичния вариант на слънчевата светлина. Ако го разположите върху най-светлото петно в градината си, ще може да се възползвате от безплатен източник на топлина, а размерите на басейна ви предполагат по-лесното му затопляне и поддържане. Ако пък не сте противници на черния цвят, бихте могли да поставите черни плочки на дъното, което допълнително ще привлича слънчевите лъчи.

Надяваме се да сме ви убедили, че идеята за басейн в градината не е толкова недостижима. Дори да не е с олимпийски размери, той ще придаде страхотна атмосфера на двора ви и със сиурност ще донесе незабравими емоции на вас и вашето семейство.

В случай че идеите ни са ви допаднали и искате да проучите възможността да поставите в градината си собствен малък басейн, би било добре да се консултирате с дизайнер. Той ще ви посъветва къде би било най-удачно да разположите новата си придобивка и как да я съчетаете най-добре с останалите елементи в двора си, така че да съчетаете удобството и визията. На сайта ни ще откриете списък с координати на професионалисти в областта, придружени с кратко представяне и отзиви от потребители, които вече са използвали услугите им. Възложете цялостното изпълнение на някого, подбирайки най-изгодните условия, като заявите проект, сравните различните оферти и разгледате оставените оценки за изпълнителите.

Свързано:

Идеи за градина 5 чаровни идеи за разкошен басейн в градината

Ако искаме да стигнем по-далеч в мечтата си за дом с голям вътрешен двор с градина, можем да се осмелим да помечтаем за градина с басейн. И то не само надуваем басейн, в който леко да топнем краченца, когато ни стане по-топло, а истински, в който да поплуваме. По този начин, освен че ще си имаме място, което да ни помага да си се представяме близо до морето, ще ни е осигурена и възможност редовно да спортуваме. Плуването е сред най-препоръчваните спортове, дори и за хора с леки травми, а ако можем да го правим в собствената си градина, какво по-хубаво? Да разгледаме сега тази снимка, на която е представен вътрешен двор с градина и басейн. По средата виждаме правоъгълен басейн със светло синя вода, а в горния му десен край в по-малък правоъгълник е обособено джакузи. Плочките, наредени непосредствено около басейна, са с неправилни геометрични форми, от от естествен камък, в кафяви, сиви и тъмно жълти нюанси. След тях, при двете къси и близката дълга страна на басейна, има големи правоъгълни светло сиви плочки. Откъм далечната страна на басейна има иззидана ниска стена с плочи от естествен камък, в която е вградена и продълговата чешма. Отново там виждаме част от баир с кафява почва и множество зелени храсти и зелени дървета След плочките при далечната къса страна на басейна се вижда един ред с подрязан чимшир.