Използвайте дървен материал, за да внесете уют

Последна редакция на 05/05/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 1 095 пъти

Употребата на дървен материал винаги е чудесна идея. Разбира се, ако ще го използвате в двора си, не забравяйте да бъде специално обработен за външни условия, за да може да издържи за по-дълъг период. Вариантите да му намерите приложение в двора не са никак малко:

  • Заложете на дървени скари. Те са идеални както за обособяване на пътеки, така и за облицовка на стени. Може да оформите с тях арка, да декорирате сандъчета, и дори да ги използвате за настилка около басейн (ако имате огромния късмет да имате такъв).
  • Парапети от дърво. Ако имате външно стълбище, добра идея ще бъде да заложите на парапети от дърво. В случай, че не разполагате с такова – не се отчайвате. И за вас има варианти. Обособете лехите с цветя, като използвате дървени парапети. Може да оградите беседка или кътчето за отдих, кафе и коктейли с тях.
  • Дървени мебели. Люлки, маси, столове, пейки, шезлонги – каквото и да изберете, няма да сгрешите. Може дори да направите сами мебели от палети. Бъдете готови обаче, че издръжливостта им няма да е като на тези, направени от метал. Но пък и красотата им е в пъти по-голяма.

Вижте още: Приказен градински оазис от палети

Свързано:

Идеи за градина Най-добрите идеи за оформяне на двор