Пътеводител за начинаещи градинари: От запустелия двор до градината

Последна редакция на 19/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 921 пъти

Мечтата ви да си имате собствена градина наскоро се е осъществила. Взели сте си парцел, но той е обрасъл с треви и храсти. Тъй като сте абсолютно начинаещ градинар, нямате идея откъде и каква работа да захванете. Нито пък какви градинарски инструменти да си набавите на първо време и откъде, и за какво да внимавате при избора им. А ви е важно да получите знания как да приведете запуснатия двор до състояние, при което вече ще можете да засадите първите си цветя, подправки и зеленчуци.

Пред подобни и други въпроси е изправена и vbs от форума Направи сам, когато се сдобива с дворно място в едно селце. Желанието ѝ обаче да се учи е голямо и за щастие успява да получи много ценни съвети от потребителите в темата, която е пуснала. Вие също можете да се възползвате от тях, като специално подбрана извадка ще видите в настоящата статия. А в случай че предпочитате да се доверите на опитни градинари за своя зелен оазис, получавате бърз и лесен достъп до тях чрез нашия сайт.

Свързано:

Идеи за градина Пътеводител за начинаещи градинари: От запустелия двор до градината

Трудно можем за си представим, като видим запустелия двор, че след известно време той ще се превърне в красива градина. Но това е напълно възможно с подходящи усилия и инструменти. На снимката, която ви показваме тук, това очевидно вече се е случило. Нямаме представа дали стопаните на това местенце са допускали то да обрасне в треви и плевели, но видимо в сегашния му вид изглежда прекрасно. Земята е покрита с ниско окосена свежа зелена трева, която оформя малка полянка с дъх на пролет. На фона ѝ се откроява жълта ръчна количка. Последната обаче вместо да служи за пренасяне на разни материали, е влязла в ролята на голяма саксия, в която са засадени жълти и червеникави цветя. От лявата страна на количката, на земята са оставени червени гумени ботуши, които влизат в употреба на всеки градинар, когато трябва да се справя с преодоляване на кални участъци. До ботушите откриваме тъмнозелена лейка. В горния десен край на количката забелязваме ветрилообразно гребло за събиране на листа, светлозелени градинарски ръкавици и лопата със зелена глава. На заден фон откриваме бяла ограда, пред която има високи храсти със светло зелени листа.