Основни грижи за градината през есенния сезон

Последна редакция на 27/04/2024 от Катерина Костадинова

Есента е великолепен сезон за всеки градинар. По това време на годината се радваме на пъстри багри от сухите есенни листа и на дъждове, които осигуряват редовно напояване на растенията. И именно сега е времето, в което трябва да започнем подготовка за наближаващата зима.

Ще ви представим някои от най-важните стъпки, които трябва да предприемете, за да приготвите градината си за студените месеци, както и съвети, благодарение на които ще съживите растителността и ще я предпазите от неблагоприятните условия. А при необходимост от още идеи, потърсете помощ от професионалистите по ландшафтен дизайн, които ще ви съдействат с всички детайли и ще ви вдъхновят с много нови предложения.

Свързано:

Идеи за градина Основни грижи за градината през есенния сезон

Да имаш собствена градина, е истински дар, за който са необходими непрестанни грижи. Дори когато в градината започнат да падат първите есенни листа, работата по нея не свършва. Необходимо е да бъде подготвена за идващата след нея зима, така че отново да ни радва с нов живот през пролетта. На този колаж от четири снимки виждаме някои от акцентите, на които следва да обърнем внимание, когато става дума за грижи за градината през есента. Снимката горе вляво ни подсеща, че някои от по-зиморничавите растения, които няма как да присадим и приберем у дома на топло през зимата, е добре да бъдат отглеждани през студения период в парници. Тук виждамедве тревисти растения, поставени под прозрачни стъклени куполообразни похлупаци, служещи за парници. Почвата пред тях е кафява, а назад се виждат зелена поляна и зелени храсти. Горе вдясно ставаме свидетели на стоплящ с меката си красота килим от есенни листа. Ако тази красота обаче не бъде почистена своевременно, може да донесе проблеми. Именно затова пред нея забелязваме гребло за почистване на есенни листа, с които зелената поляна да се освободи от тях. Стигаме до снимката долу вляво, откъдето можем да извлечем идеи какви вкусни плодове и зеленчуци можем да си отглеждаме и хапваме през есента. Сред тях са карфиол, ябълки, круши, оранжева тиква, жълта камба. Още една дейност, свързана с есенната грижа за градината е подрязването на овошката и точно това е демонстрирано на снимката долу вдясно.