Определете размер и височина

Последна редакция на 02/05/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 2 461 пъти

Друг важен момент, предшестващ раждането на всяка красива градина, е изборът на правилните размери. От особено значение е да определите формата и квадратурата на вашата цветна градина. Имайте предвид, че от тази първоначална преценка ще зависи колко работа ще имате занапред, защото всяка добра идея изисква грижи. Ако смятате, че не можете да отделяте по няколко часа дневно, по-добре се спрете на по-малки размери и по-непретенциозни растения.

Друг важен момент тук е да определите дали искате вашата градина да се развива и хоризонтално. Ако отговорът е "да", ще трябва да подберете цветя, които цъфтят във височина.

Свързано:

Идеи за градина Как да засадите красива градина: 7 съвета за начинаещи

Неизменна част от правилната организация, свързана с поддръжката на едва градина, е оптималният избор на нейната големина. Последната от една страна очевидно зависи от размера на двора ви и каква част от него може да се отдели за различни насаждения. Друг съществен момент е колко време вие можете да отделите за полагане на грижи за градината. Не си струва да обособявате огромни площи за цветни и зеленчукови лехи, ако след това ще ги зарежете, само защото нямате време и средства за поддръжката им. Така, както е важно да правим необходимото, за да бъде домът ни чист и спретнат, по същия начин и вътрешният двор с градина изисква ежедневна поддръжка. Ако сами нямате възможност да му я осигурите, тогава алтернативен вариант е да наемете опитен градинар, който да ви отменя в тези начинания. Да обърнем сега внимание на снимката, предстванена на нашето внимание тук. На нея откриваме фрагмент от средно голяма градина, където акцентът пада върху един красив цветен остров. В него откриваме различни по големина и височина бели, светло лилави, червени, жълти, розови, сини и оранжеви цветя. Наоколо забелязваме поляна с ниско окосена светло зелена трева. Измежду зелените листа на високи храсти, отляво, се вижда част от дървена къща с две кръгли прозорчета. Вдясно от нея откриваме част от друга къща, която е с дървена платформа, висок врато-прозорец с бяла решетъчна рамка, вляво от който е окачен стенен фенер. Покривът е с тъмно розови керемиди, а отвъд къщите различаваме зелените корони на дървета.