Видове пръскачки

Последна редакция на 21/09/2024 от Ирена Петрова

Ротационни спринклери: Това са може би най-често срещаният тип, включващ въртящи се рамена, които разпределят водата в кръгова схема. Те са отлични за равномерно покриване на големи площи и са подходящи както за малки, така и за големи градини.

Ударни пръскачки: Разпознаваеми по отличителния си тиктакащ звук, ударните пръскачки работят чрез въртене на лагер и използване на люлеещо се рамо за разпръскване на вода с кръгово движение. Те са издръжливи и работят добре при ветровити условия, което ги прави идеални за по-големи площи.

Осцилиращи спринклери: Тези спринклери разпределят вода през серия от малки дупки по протежение на тръба, която осцилира напред-назад. Те са чудесни за правоъгълни площи и са регулируеми, за да контролират ширината и обхвата на поливане.

Стационарни пръскачки: Опростени и икономични, стационарните пръскачки имат фиксиран модел и са най-подходящи за малки площи или специфични места в градината, които се нуждаят от целенасочено поливане.

Пътуващи пръскачки: Известни още като тракторни пръскачки, тези устройства се движат през моравата на колела, следвайки предварително зададен път, докато поливат. Перфектни са за покриване на големи площи без необходимост от постоянен монтаж.

Свързано:

Идеи за градина Всичко, което трябва да знаем за градинските пръскачки