Размери на градинския маркуч

Последна редакция на 29/09/2024 от Ирена Петрова

Размерът на градинския маркуч се отнася до неговия диаметър. Това е важно съображение при избора на правилния градински маркуч за вашите нужди. Грешният размер може да означава недостатъчно водно налягане, за да свършите работата правилно.

Маркуч 5/8" срещу 3/4" може да означава огромна разлика в количеството водно налягане, което генерира вашият маркуч. Налягането е нещо, което трябва да имате предвид, особено ако възнамерявате да използвате маркуча си за проекти за почистване на открито. Маркучът с диаметър /2" може да е подходящ за основно поливане и други подобни, но може да ви е необходим стандартен градински маркуч с диаметър, който е по-голям, за да покрие по-голяма площ или да почисти алеята. Swan предлага маркучи с диаметър 5/8" и 3/4", като например маркуча Element ContractorFARM.

Ето какво трябва да запомните относно размерите на градинския маркуч: по-големият диаметър на маркуча пренася повече вода на минута. Маркуч с по-голям диаметър също може да бъде полезен при справяне с разликите във водното налягане. Например, ако избутвате вода нагоре през маркуч, ще бъде по-полезно да използвате маркуч с голям диаметър.

Свързано:

Идеи за градина Видове маркучи за селското стопанство и градината