Видове градински маркучи

Последна редакция на 29/09/2024 от Ирена Петрова

Не всички градински маркучи са еднакви и вършат една и съща работа. Ще откриете, че има много размери, цветове и стилове. Някои маркучи са направени от различни материали и служат за различни цели. Някои имат контрол на водния поток. Типът маркуч, който изберете, ще зависи от вида работа, която планирате да извършвате това лято.

Градинските маркучи за леко/средно натоварване са предназначени за лека употреба в градината и за нужди от поливане с ниско налягане. Много от тях са направени от винил, но могат да издържат през сезоните, когато се грижите правилно за тях. Това е типът маркуч, от който се нуждаете, ако поливате деликатни растения или просто пълните съда с вода на домашния любимец. Диаметърът на стандартния лек градински маркуч е 1.27 сантиметра.

Градинските маркучи за тежки условия на работа имат по-голям диаметър, което означава повече водно налягане. Тези маркучи също са направени от по-дебела конструкция и по-издръжливи материали. Те са предназначени за почистване в допълнение към поливането на вашите растения. Ще откриете също, че много тежки градински маркучи включват допълнителни функции, като устойчивост на прегъване и съединители, устойчиви на смачкване.

Висококачествените маркучи са направени да се справят с големи, трудни задачи с тежка армировка, за да издържат на по-голямо водно налягане. Тези маркучи са предпочитани от търговски потребители и професионални озеленители. Добри са за всичко - от измиване под налягане до поливане на култури, и са изключително издръжливи.

Гумените маркучи са създадени да издържат и при най-тежки условия, като са два пъти по-здрави и по-леки от традиционните. Някои остават гъвкави и при екстремни температури.

Маркучът за накисване работи добре, когато трябва да наситете зеленчуковите градини. Маркучът за спринклер и накисване е чудесен за влизане в тесни зони, където масовото поливане не е опция. Тези маркучи разпределят водата по еднакъв модел благодарение на дизайна си и много от тях имат конструкция от PVC.

Свързано:

Идеи за градина Видове маркучи за селското стопанство и градината