Тенденции в обзавеждането през 2023 година

Последна редакция на 13/05/2024 от Anna Stankova

През последните години наблюдаваме как интериорният дизайн все повече се връща към природата. Това е реакция срещу скоростта на модерния живот и желанието на хората да създадат уютен, комфортен и екологичен дом. През 2023 година тенденциите в интериорния дизайн продължават да подчертават значението на естествените материали.

  1. Минималистични форми

Съвременният минимализъм е по-различен от този на 90-те години. Днес той се характеризира с фокус върху функционалността и качеството. Простите, изчистени форми подчертават красотата на дървото, камъка или глината. Тези материали сами по себе си са достатъчно красиви, затова дизайнерите избягват излишната декорация.

  1. Дърво в тъмни тонове

Дървото остава любимо при обзавеждането на дома. През 2023 година тъмните оттенъци като орех, череша или дъб набират все по-голяма популярност. Те добавят топлина и изтънченост в интериора. Тъмните дървесни повърхности също така са отличен фон за светли текстили и акценти.

  1. Микс от старо и ново

Комбинирането на стари и нови елементи в интериора създава усещане за уют и история. Античните дървени мебели могат да се съчетаят перфектно с модерни стъклени или метални детайли. Тази комбинация допринася за усещането за уникалност и персоналност на дома.

За всеки, който иска интериор изпълнен с топлина и хармония, естествените материали ще бъдат печеливша опция. 

Свързано:

Идеи за мебели Мебели от естествени материали – чистота и минимализъм в интериора