Kreslo.Studio представиха първата си колекция реставрирани мебели под мотото "Това, което за едни е боклук, за други е съкровище".

Последна редакция на 28/04/2024 от Дора Пенкова

Любителите на стари, но добре запазени и грижливо реставрирани мебели, имаха възможност да се насладят на такива на 7-ми декември, четвъртък от 19 часа в Cosmos Coworking Camp. Там творческото дуо от Kreslo.Studio представи своята първа колекция. Събитието носеше усещането за ретро лукс и задушевна атмосфера, които те посрещат още от вратата с welcome drink в кристални и тънкостенни чаши с позлата. Те се оказаха изящна прелюдия към същинската част - няколко крачки по-нататък, в голямата зала бяха представени и самите модели мека мебел, запазили духа на своето време, но с елегантен модернистичен привкус. Колекцията ни разхожда из различните течения на миналия век, минавайки през аристократичното изящество на дома от царско време, масовото производство от годините на зрелия социализъм и елитарните му проявления.

Тук ви представяме някои от моделите, които видяхме на събитието в четвъртък и тяхната история. Може да разгледате цялата колекция на дизайнерките в лицето на Павлина и Мила на техния сайт, във Facebook или Instagram.

Свързано:

Идеи за мебели "Това, което за едни е боклук, за други е съкровище" - Kreslo.Studio