Развихрете въображението си в зоната за игри

Последна редакция на 05/05/2024 от Василена Панова
Източник | Видяно 541 пъти

В тази част на детската стая можете да съберете всичките любими игри на малкия ученик: пъзели, конструкторски комплекти, роботи, материали за рисуване и моделиране.

Ако зоната позволява, хубаво е да организирате също спортен кът с шведска стена или детски степер.
За да може детето да усети, че тази зона означава игри и свободно време, поставете подходящи стикери, картини или плакати.
Не забравяйте, това е все пак стая на ученик и играчките не бива да доминират в цялата стая. Във всичко трябва да има баланс, площта в помещението трябва да е равномерно разпределена.
Компетентното и рационално разделение на детското пространство ще позволи на ученика да се съсредоточи върху конкретните учебни задачи. По тази причина зоната за игри не бива да е в близост до учебната зона, която може да бъде маркирана с рафтове за книги, образователни карти и схеми на стената. В началото първокласникът ще се нуждае от помощта на родителите при подготовката на уроците. По тази причина в стаята трябва да има поне един допълнителен стол.

Ако искате да обзаведете статята на своя първокласник и се нуждаете от изработка на мебели, винаги може да потърсите професионалисти за мебели по поръчка в нашия сайт.

Свързано:

Идеи за мебели Детска стая за първокласник – начало на голямо приключение