Пастелните цветове през 2019 година

Последна редакция на 26/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 996 пъти

2019-а ще бъде и годината на пастелните цветове. Освен вече добре познатите земни тонове, навлизат нови вдъхновени от природата, за които са характерни суровите нотки. Пастелното зелено на есенните листа, пастелно синьо на небето, всички пастелни нюанси между зелен, тютюнев и кафяв. Смело тази година ще навлезе и нежното, пастелно розово, както в меката мебел, пердета и килими, така и като цялостно решение в колорита на стените. Как да ги комбинираме: 

  • Дизайнерите препоръчват дръзко да използвате различни комбинации на пастелните тонове. Внасяйте силни цветове само в детайлите.
  • Тази година ще се набляга на естествените тъкани за подови настилки – сурова коприна с нейния естествен „опушено бял“ цвят, комбиниран с цветни нишки в пастелно розово, синьо, кафяво.
  • В мебелите отново се набляга на естествена дървесина в пастелни тонове или изкуствени покрития с дървесни текстури.

Изобщо това е годината на природата, внесена и имплементирана в цялостния интериор на жилищните пространства. След годините, в които стъклото едва присъстваше в акцентите на дома ни, тази година всички дизайнери демонстрират завръщане към старите цветни стъклени бутилки, щипка винтидж ефект във всеки представен интериор. Като добавка на романтизъм не са забравени и плетените кошници от ракита, в които са облечени, вази, цветарници и кашпи.

Свързано:

Идеи за мебели Цветовете в нашия дом за сезон 2019 г.

Просторен светъл хол, боядисан изцяло в бяло. Бяла дървена дограма масив. Подовете са паркет, рибена кост, Меката мебел е изцяло в пастелен розов цвят. Няма декорация, която да контрастира на основния колорит, Възглавничките следват и се сливат с линията на дивана, като градират от по светъл пастел към по тъмен в розово. Диванът е с дървени крака в цвета на паркета. В същия цвят е и дървената холна масичка. Класически чиста линия. Саксията върху масата е облечена в плетена кошница с дръжки. Цялата композиция е кацнала върху дебел килим от естествена коприна, с пастелни пръски в синьо, жълто и тъмно розово. Помещението е изпълнено със светлина, жизнерадост и романтика.