Помоли и ще ти се налее!

Последна редакция на 27/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 917 пъти

В домашен бар като този - всичките ви молитви за освежаващи питиета и коктейли ще бъдат чути. Избраният за него дизайн лесно предизвиква полюсни реакции. От една страна е възхитата от изящно подбраните и изработени бар, столове и плот. Наредените пред украсената със светла дървена резба огледална витрина само чакат да бъдат привикани на олтара.

На другия полюс вероятно застава възмущението от реализираната около темата за храм идея. Същата продължава и вдясно, където под формата на кръст са окачени модерни цветни фотографии и рисунки. Издълженият вертикален прозорец е лишен от възможността да бъде превърнат във витраж, но пък фрагмент като дървено ковчеже не е пропуснат. Дали подобен бар интериор ще ви се стори смайващо оригинален или излишно дързък, избирате вие.

Свързано:

Идеи за мебели 7 атрактивни домашни барчета за вдъхновяващи питейни преживявания

Показания на тази снимка домашен бар, чиято идея гравитира около концепцията за храм, може да предизвика реакции на силен възторг или пълно отрицание. В никакъв случай обаче няма да ви остави безразлични. Така че каквото и да е впечатлението ви от него, ви предлагаме да го разгледаме заедно сега. Започваме от пода, където забелязваме гладка замазка от преливащи се сиви нюанси. Стените са боядисани в чист бял нюанс. В лявата част на пространството е обособена бар зона, за която не можем да не отбележим, че е изпълнена с приковаващи вниманието изящни мебели. Виждаме бар плот, решен в бяло, чиито фронтални стени са допълнително украсени с нежна бежова дървена резба. Последната успешно кореспондира със сиво-бежова украса от дървени орнаменти, поставена пред огледална витлина отсреща. Там, върху плота на кремаво бял шкаф и открит бял рафт над него са наредени отбрани бутилки с различни напитки. Върху бар плота и шкафа зад него са поставени декоративни вази, изработени от съединяващи се вертикално тънки кафяви дървени ленти. Насочваме сега погледа си в дясната половина, за да видим, че на пода там е оставен сандък от естествено кафяво дърво. Над него на стената са окачени поставени в рамки корици от списания, цветни снимки, рисунки. Интересното при тях е, че са подредени под формата на кръст. В най-дясната част откриваме висок тесен прозорец, от който свободно влиза естествена светлина.