Ретро мебели и цветове

Последна редакция на 02/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 104 пъти

Мебелите в ретро стил провокират едно странно усещане. Всеки техен елемент сякаш се бори да се превърне в центъра на вниманието. Меката мебел е широка и дълга, с многоцветни декоративни възглавници, за да се подсили още повече разнообразието от привличащи погледа тонове. Блестящите хромирани столове тип щъркел, които са с ярки червени седалки, превръщат кухнята ви в подобие на бар. Но гостите могат да се настанят удобно и в огромните фотьойли. Един от най-лесните начини да придадете на помещението си ретро излъчване е именно чрез избора на ретро нюанси:

  • Авокадово зелено. То е сред най-популярните в това отношение.
  • Ярко жълто, комбинация от кафяво, черно, бяло и червено. Това е следващият по популярност избор. 
  • Лилаво или ярко розово (към цикламено). Можете да ги използвате като допълнителни шарки. И двата цвята са отличен принос към ретро стаята ви.
  • Смесете по малко от всички. Ярко оранжево, зелено, индигово синьо и жълто - това е перфектен микс, дори да е приложен само върху дивана ви.
  • Каре и вафлени шарки. Също са част от епохата. 

Просто развихрете въображението и доброто си настроение и използвайте всички цветове на дъгата. Няма начин да сбъркате.

Свързано:

Идеи за мебели Как да получим автентична ретро атмосфера у дома?

На изображението виждате три цветни ретро стаи. Обърнете внимание на килима на десния пример. Той е перфектен пример за ретро стила - смесица от най-различни ярки цветове като зелено, червено, жълто. Затова пък останалите мебели са в по-убити нюанси на сивото, кафявото, синьото. Акцент е и жълтият полилей. На средния пример цветовете също са перфектно комбинирани. Те служат и за разделител на "помещенията". Червена е трапезарията, а зелена - кухнята. Зелено виждате и в левия пример. Очевидно това е най-характерният и често използван цвят, когато става дума за ретро стил. Сами бихте могли да го откриете и в трите примера.