Време е за зазимяване на градинските мебели

Последна редакция на 20/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 897 пъти

И не на последно място обърнете внимание на беседката, люлката, пейката, столовете - те трябва също да се зазимят, ако са монтирани за постоянно в градината.

  • Най-добрият начин е да съхранявате мебелите си от градината на закрито. Може да ползвате за целта гараж или навес, ако не са монтирани за постоянно. Но за целта ги почистете от всякаква мръсотия. Използвайте сапунена вода и мека гъба, за да премахнете натрупаните във времето петна и мръсотия. След което ги изплакнете със студена вода старателно и ги оставете да изсъхнат на слънце.
  • Градинските мебели, които остават на открито, най-вече пластмасовите, могат да се покрият с найлон или да се лакират с импрегниращ лак, ако са от дърво.
  • Ако имате инсталиран градински чадър, той трябва да се почисти с влажна гъба и да се изсуши на слънце, преди да го съхранявате на закрито.

Не правете компромиси през есента със своята градина и се погрижете за нея отсега! Можете да получите компетентна помощ от специалистите по озеленяване на дворове и градини, регистрирани в MaistorPlus. Още сега имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада.

Свързано:

Идеи за мебели Грижи за градината през есента - практични съвети