Има ли недостатъци черният под в интериора?

Последна редакция на 24/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 648 пъти

Разбира се, като всеки друг цвят за подова настилка, черният под има своите минуси. Въпреки това, тези недостатъци на тази опция за декориране на стаята могат лесно да бъдат преодолени, а всички изброени до момента предимства ще подчертаят избрания дизайн в дома. Ето основните минуси:

  • Оптически черният под може да намали стаята. Много хора се страхуват, че той визуално намалява площта. Да, това е вярно донякъде. Тъмната повърхност не е в състояние да внесе повече светлина, поради което стаята изглежда по-тъмна. Този аспект обаче зависи главно от това какви други цветове за декориране на стаята, ще бъдат използвани. В крайна сметка, тяхната хармонична комбинация ще помогне да се създаде подходящата атмосфера в жилището.
  • Черният под изисква много грижи за поддръжка и лесно се цапа. Наистина става дума за цвят, на който лесно се откроява всяко петънце. Един добър съвет: грижите за един полиран или лъскав тъмен под е много по-сложна, отколкото за матов. Ето защо, ако не искате постоянно да почиствате подовата настилка дори от най-малките замърсявания, заложете на матовата повърхност.

Свързано:

Идеи за мебели Черен под в интериора - възможност за разнообразни и стилни решения