Градински люлки тип павилион ще освежат големия двор

Последна редакция на 27/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 3 037 пъти

Този вид градински люлки обикновено имат по-високи цени и са приложими в просторни градини. Поставянето на подобна конструкция в малкия двор или в непосредствена близост до къщата ще направи преминаването около люлката изключително неудобно, като стесни визуално и пространството около дома ви.

  • Градинските люлки тип павилион обикновено имат навес от дърво, който допълнително оскъпява конструкцията и обуславя нейната висока цена, която може да достигне 600-700 лв.
  • На пазара ще откриете и градински люлки с метална основа и мрежа против насекоми, като техните цени са около 800-900 лв.
  • Някои производители предлагат страхотни промоции, които ви позволяват да откриете подобен тип люлка и на значително по-достъпна цена от около 360-400 лв., която обаче трудно може да се сравни със завидната здравина, присъща за класическите дървени или метални конструкции.

Свързано:

Идеи за мебели Градински люлки – цени

Градинската люлка тип павилион е друго практично предложение, което обаче е приложимо само в наистина просторен двор. Този тип конструкции обикновено заемат почти два пъти повече място от класическите двуместни или триместни люлки, поради което е важно предварително да планирате точното им разположение в градината. Те в известна степен надграждат върху дизайна на класическите метални люлки, като разполагат с функционален навес и текстилни прегради, които от една страна осигуряват уединение, а от друга – предпазват собствениците от вечерния хлад. Градинските люлки тип павилион могат да притежават и допълнителна мрежа срещу насекоми, която можете лесно да премахнете или да поставите, в зависимост от вашите предпочитания. Обикновено тези конструкции имат здрава метална основа, към която е прикрепена люлката, като осигуряват значително по-голяма стабилност в сравнение със стандартните градински люлки. На пазара ще откриете павилиони, както за двуместни и триместни люлки с класически дизайн, така и за висящи столове от ратан и текстил, или дори хамаци. Тези конструкции могат да бъдат изработени не само от метал, но и от дърво, като в някои случаи разполагат с по-масивен дървен навес, който очаквано оскъпява и инвестицията в подобна градинска мебел. Посъветвайте се със специалист за правилния избор на дизайн, съобразен с особеностите на вашата градина.