Почиствайте редовно текстилните възглавници за шезлонг и седалките на мебелите

Последна редакция на 08/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 928 пъти

Източник

Градинските мебели често разполагат със специални меки подложки или възглавници, които да направят металните пейки или ратановите шезлонги по-удобни и функционални. Как обаче да се грижим за тези практични аксесоари? Специалистите съветват редовно да премахвате праха от възглавниците с помощта на прахосмукачка, като по този начин няма да нарушите целостта на материала, използван за пълнеж, който най-често е дунапрен. Друг лесен вариант е да напълните спрей бутилка с вода и малко течен перилен препарат или такъв за миене на съдове, след което внимателно да изплакнете меките възглавници с хладка вода. Оставете да изсъхнат на въздух, като не изпъвате прекомерно плата, така че подложките да не се деформират. Готово!

С помощта на тези съвети ще освежите осезаемо вида на градинското обзавеждане. За качествено озеленяване на двора пък потърсете помощ от опитни професионалисти, като пуснете безплатна заявка в MaistorPlus още сега!

Свързано:

Идеи за мебели Как да почистваме правилно мебелите в двора и градината?

Изборът на мебели за градината е от първостепенна важност за нейния приветлив облик. Ето защо е важно да се консултирате със специалист за правилния подбор на видове елементи и материалите, използвани за направата им. Най-често собствениците на просторни градини залагат на обзавеждане от дърво, метал или изкуствен ратан, като и трите варианта са се доказали във времето като достатъчно устойчиви и достъпни. Тук например майсторите използват дървени летви за изграждането на практичен ъглов диван, който разполага с цели седем места. В допълнение към него е изработена и практична дървена масичка с класически дизайн, върху която собствениците могат да поставят красиви декорации или ваза с цветя. За да направят конструкцията от светло дърво по-удобна, специалистите поставят меки седалки от дунапрен, който са допълнени и от кокетни декоративни възглавнички. И докато белите седалки създават впечатление за повече светлина и чистота, то възглавниците в сиво, кафяво и зелено сближават конструкцията с красивата природа, която я заобикаля. За финал към ъгловия диван е добавено и меко одеяло в приятни червени нюанси, което пасва идеално на цялостната атмосфера. Подобен тип конструкции са изключително лесни за поддръжка, като за целта трябва просто да ги почиствате редовно с памучна кърпа и малко хладка вода. Наистина лесно, нали?