Кухненска етажерка на колелца

Последна редакция на 26/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 7 032 пъти

Не е точно кухненски остров, но определено може да е от полза – масичка на колелца с етажерки или кошове е перфектното решение за малки помещения, в които мястото за съхранение е ограничено.

  • Най-простите варианти представяват подвижни допълнителни рафтове, които можете да преместите, където ви е удобно. Цените им започват от 40 – 50 лв. и достигат до 90 – 100 лв.
  • По-евтините модели са изработени от неръждаема стомана и са с приблизителни размери – 80 см. височина, дължина около 35 – 40 см. и широчина 45 – 50 см. Те са компактни, могат да заемат ъгъл или ниша като го оформят като чудесно допълнително място за продукти за готвене.
  • Друго тяхно приложение, благодарение на тяхната маневреност, може да бъде като помощна маса в градината или етажерка за красиви растения.

Свързано:

Идеи за мебели Подвижни кухненски острови - цени и идеи

Не е точно кухненски остров и вероятно не е и съвсем това, за което сте си мечтали, но тези етажерки могат да допринесат значително за визията на кухнята ви. Особено ако разполагате с малко помещение, в което няма място за повече мебели - те могат да оформят всеки ъгъл и да го направят функционално пространството, което да се използва за продукти, сортиране на вещи или дори декорация. Тези подвижни рафтове са изработени от различни материали, най-често са метални или дървени. Не могат да бъдат използвани като допълнителен плот за работа, но определено ще придадат по-спретнат и подреден вид на кухнята. Можете да си ги изберете в различни цветове, така че да отиват на интериора или да го боядисате в зависимост от предпочитанията си. Благодарение на колелцата, те са много подвижни и могат да бъдат преместени винаги, когато има нужда. В определени ситуации стават и за количка за сервиране, с която да впечатлите гостите си. Идеалното решение за малки кухни или градината. Можете да комбинирате няколко от тях, за да разпределите по-добре вещите си или да създадете прекрасна малка градина вкъщи като на всеки рафт подредите малки саксии с растения - ниски или висящи, които да се изливат и да създават усещането за подвижен оазис.