Дървените градински пейки създават усещане за уют

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 535 пъти

Класическа идея за всеки двор и градина е поставянето на удобна дървена пейка, която ще допринесе за създаването на по-гостоприемна и хармонична атмосфера. Този тип градински пейки могат да бъдат изработени от различни видове дърво, така че да паснат, както на екстериора на вашата къща, така и на бюджета, с който разполагате. Цените на градинските пейки от дърво варират в зависимост от типа материал, размера и дизайна на конструкцията, като най-често са в следния диапазон:

  • Дървена градинска пейка от бамбук с класически дизайн обикновено струва между 120 и 150 лв. Наличието на пергола към пейката може да я оскъпи до 170 – 180 лв.
  • Пейките с размери около 180 см. за дължина, 71 см. за ширина и 86 см. за височина пък струват около 340-360 лв. (за български смърч), 350 – 370 лв. (за канадски бор) и могат да достигнат до 550 – 570 лв., ако материалът е тропическо дърво.
  • Пейките от акациево и тиково дърво пък обикновено струват около 200 – 220 лв.
  • Средните цени за градински пейки от дърво са между 180 и 320 лв.

Свързано:

Идеи за мебели Градински пейки – цени

Изборът на градинско обзавеждане е от първостепенна важност за облика на екстериора. На пазара ще откриете огромно разнообразие от модели за мебели, както и материали, използвани за направата им. Класическият избор за изработка на пейки, шезлонги и фотьойли за поставяне на открито обаче си остава дървото, което се отличава с невероятна здравина и дълготрайност. Съвременните елементи за градинско обзавеждане от дърво често се обработват със специални лакове и други покрития, които ги предпазват от разрушителното въздействие на влагата и ще увеличат многократно експлоатационния живот на вашата пейка или люлка от дърво. Тук например собствениците залагат на практични мебели за градина, които са изградени от дървени летви и представляват удобна ъглова пейка, тип диван, както и допълнително кресло и компактна масичка. За да бъдат по-удобни и практични, мебелите са оборудвани с дунапренени дюшеци и меки декоративни възглавнички, които вдъхват свежест и чистота на красивия екстериор. Сивите дюшеци от своя страна подхождат на тъмната настилка, която е избрана за градината. Тя на свой ред гарантира, че пространството ще бъде лесно за почистване и поддръжка. Качественото озеленяване на двора пък е оставено в ръцете на опитни професионалисти, които се грижат за вида на тревните площи, невероятния жив плет, цветните храсти и овощни дървета.