Металната градинска пейка изисква закупуване на допълнителни възглавници

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 654 пъти

Металната градинска пейка ще ви изненада не само с невероятна дълготрайност, но и с огромни възможности откъм дизайн. Този тип конструкции обикновено имат малко по-висока цена, но ще стоят перфектно до овалната метална масичка със стъклен плот, която внася необходимата доза елегантност в пролетната ви градина. Очаквано, този тип пейки изискват да закупите допълнителни меки седалки и декоративни възглавници, които да ги направят по-удобни, но пък инвестицията наистина си струва!

  • Цените за градински пейки от метал започват от 120 лв за конструкция с размери 124 см. за ширина, 56 см. за дълбочина и 71 см. за височина.
  • Металната пейка с интересни антични орнаменти пък може да струва между 150 и 210 лв. в зависимост от размера и особеностите на дизайна.
  • Наличието на арка допълнително оскъпява пейката, като цената на конструкцията достига 350-370 лв.
  • Ако сте решили да заложите на класически дизайн и стандартни размери, трябва да си подготвите средно между 150-160 лв. за новата градинска пейка от метал.

Виж още: Дървена дограма - цени

Свързано:

Идеи за мебели Градински пейки – цени

Металните пейки за двора са идеално решение за тези от вас, които търсят практично и дълготрайно решение за градината. Сред техните безспорни предимства са достъпната цена, липсата на допълнителна грижа, както и невероятна здравина, която гарантира, че този вид пейка ще ви служи вярно дълги години. Като съществен минус обаче специалистите изтъкват липсата на удобството, което обикновено получаваме при пластмасовите или дървените пейки. Този недостатък на градинското обзавеждане от метал обаче може да бъде преодолян чрез поставянето на удобни седалки от дунапрен, както и кокетни декоративни възглавнички. Тук например собствениците залагат на устойчива метална пейка с изключително интересни детайли, въплътени в дизайна. За разлика от повечето конструкции от този тип, пейката тук е леко извита, като облегалката й наподобява по форма красивите пролетни цветя. За да направят седалката по-удобна, специалистите поставят мека подложка от дунапрен, облечена в луксозен бежов калъф. Тъмните нюанси на металната пейка пък са разчупени от прелестната декоративна възглавница, която, заедно с меките одеяла, спомага за оформянето на едно невероятно кътче за отмора и релакс, с книга и чаша чай в ръка. За да не се нарушава тревната площ в градината, настилката под пейката е представена от здрави плочки, които осигуряват необходимата стабилност на конструкцията.