Каква да бъде материята?

Последна редакция на 06/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 048 пъти

Предлагаме ви различни варианти:

  • Ако имате деца, най-добре да изберете килим от синтетични материали. С него лесно ще се спасявате от петната, които малките пакостници ежедневно оставят.
  • Друг вариант е коприната. Вероятно ще се запитате дали си струва да плащате толкова много. Ако разполагате с нужните средства, не се колебайте. Копринените килими са елегантни и носят усещането за лукс.
  • Но ако предпочитате уюта пред леко хладната изисканост, то овчата кожа е вашето решение.
  • А що се отнася до изпитана надеждност, доверете се на вълната.
  • А ако се нуждаете от килимче за банята, то вашият материал е микрофибърът. При излизане от душа или от ваната нежните му влакна мигновено ще попиват влагата от краката ви. Подобен килим ще ви пази и от дерматологични проблеми, бактерии и гъбички.

Свързано:

Идеи за мебели Съвети при избора на перфектен килим

Вляво на колажа виждате детска стая със синтетичен килим. Най-популярните такива материи са полипропиленовите, вискозните или акрилните тъкани. Сред позитивите им е, че са устойчиви и трудно се износват. Със сигурност не бихте съжалявали за вложените пари. А и далеч по-скъп вариант е коприната. Която обаче е естествена и луксозна. Копринените килими не са подходящи за места, откъдето се минава често. Затова и не ги поставяйте в коридора. Но гостите ви биха останали очаровани, ако ги посрещнете във всекидневна с разкошен копринен килим. А горе вдясно са показани няколко овчи кожи. На пръв поглед се вижда, че са по-пухкави и от плюшена играчка. Само си представете пращящия в камината огън и топлия, пухкав килим под краката си. Усещането от овчите кожи е почти като от прегръдка. Уютът е сигурен. Третият вариант на колажа е от вълна. Тя е устойчива и можете да бъдете сигурни в качеството й. За съжаление, ще ви се налага да полагате по-големи усилия в грижите за един вълнен килим, но определено си заслужава. Вълната топли, износва се бавно и е способна да придаде както уют, така и разкош на дома ви.