Видове гардероби

Последна редакция на 23/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 772 пъти

След като определите изискванията си за функционалност, можете да започнете да избирате и вида гардероб, на който да се спрете. 

Първото голямо решение, което трябва да вземете, е дали да изберете самостоятелен гардероб или напълно оборудван. Такъв, който идва в компанията на допълнителни шкафове и рафтове. Вторият тип дизайни са чудесни за стаи с нечетни ъгли, неудобни ниши или наклонени тавани. Самостоятелните гардероби пък са най-универсални, що се отнася до дизайн и цена. Те обикновено са достъпни за по-бърза доставка и могат да бъдат преместени от стая в стая, ако е необходимо. Основните видове, от които да избирате са:

  • Гардероби с две врати: те обикновено следват доста стандартен дизайн, където интериорът е разделен наполовина, като едната страна е изпълнена с чекмеджета, а другата - с място за висящи закачалки.
  • Гардероби с три врати: предлагайки съвсем малко повече пространство, този дизайн включва още едно отделение - от рафтове или парапети.
  • Плъзгащи се гардероби: плъзгащият дизайн елиминира необходимостта от отваряне на вратите навън и е чудесен за тесни пространства. 
  • Гардероб без врати: стойка за рамка ви позволява да съхранявате дрехите си, докато те са на пълен показ. Лесно сгъваеми и подвижни, самостоятелните ленти със закачалки могат да се използват в допълнение към традиционния гардероб.

Свързано:

Идеи за мебели Съвети за всеки: как да изберете перфектния гардероб?