СТРОЙКО 2000 Октомври 2016

Последна редакция на 02/05/2024 от Стоян Иринков
Източник | Видяно 956 пъти

СТРОЙКО 2000          5 – 9 октомври НДК

 

Вече двадесет и три години под покрива на прекрасният Национален дворец на културата изложението Стройко 2000 събира водещи фирми от строителния бранш, с което дейно участва в развитието на така важния за българската икономика строителен отрасъл.

Участието на много чуждестранни фирми, представящи последните постижения на строителната индустрия, както и български производства, които по нищо не им отстъпват, формира една внушителна експозиция, много атрактивна и за специалиста и за обикновения гражданин.

Развитието на изложението в годините е огледало на успешната интеграция на българските производители в потока на евпропейските и световните постижения в технологиите и дизайна.

Организаторите са успели да създадат едно средище за търговски и интелектуални контакти толкова важно за развитието на  българското стопанство и повишаването на качеството на живота на българските граждани.

 

На есенното издание СТРОЙКО 2000 участват 180 фирми.

Има чисто чуждестранно участие на фирми от Гърция - представящи енергоспестяващи съоръжения, от Германия – със съоръжения за паркове и градини и оборудване на детски площадки, от Македония – модулни мебели за дома.

Български представителства на фирми от Русия; Австрия; Германия; Италия и Португалия. Участват и много чисто български производители.

 

Традиция стана да провеждаме по една благотворителна инициатива на всяко издание на СТРОЙКО. На това изложение с любезното съдействие на НДК  ще представим Античен керамичен център край Павликени с цел популяризирането на този уникално запазен музей на открито, единствен по рода си в Югоизточна Европа.

Ще бъде представена една традиция в строителството по българските земи, датираща от II и III в. Надяваме се по този начин част от историческото ни наследство да достигне до повече хора и да обърнем внимание на обществото за необходимостта да опознаем, запазим и съхраним археологическите ни находки.

 

Официалното откриване ще се състои на 5 октомври (сряда) от 11.30 в Централно фоайе на НДК, ще присъстват г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община и г-н Мирослав Боршош - член на Съвета на директорите и Изпълнителен директор на НДК.

Свързано:

СТРОЙКО 2000 Октомври 2016