Изграждане на СОТ

Последна редакция на 26/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 851 пъти

Какво представлява?

  • СОТ системите са често предпочитан за страната ни метод за охраняване на дома. Те представляват сигнална техника, която, когато е включена, изпраща известие до специализирана фирма при отваряне на врати, прозорци и засичане на движение. Патрулиращ екип пристига възможно най-бързо на адреса, в пълна готовност да засече натрапниците и да предотврати евентуална опасност.
  • Системата се включва и изключва посредством код, който въвеждате в устройство, монтирано в близост до входа/изхода на жилището, а предавателни устройства се монтират на ключови точки в дома.

Ниво на сигурност

  • СОТ системите могат да намалят нивото на потенциални престъпления, тъй като превръщат дома ви в по-малко желан обект за извършване на обири и други престъпни дейности от подобен тип. Казвайки това обаче, е необходимо да имате предвид, че СОТ-ът, сам по себе си, не предотвратява нахлуване в жилището, а това се извършва от охранителния екип, който пристига незабавно на адреса. Въпреки това този метод за защита е често предпочитан, тъй като не изисква голяма първоначална инвестиция и дава спокойствието на собствениците, че ако нещо се случи, помощта ще пристигне бързо на адреса.

Свързано:

Системи за сигурност и защита на дома - какво трябва да знаете?