Вентилаторите ще ви спасят

Последна редакция на 26/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 771 пъти

Изключително важно в летните жеги е да правите всичко възможно за по-добрата циркулация на въздуха в дома си. За целта на помощ идват добрите стари вентилатори.

Да започнем от стандартните такива. Те са в състояние така да завъртят въздуха, че при отворен прозорец да изтласкат топлия и да притеглят хладния навътре. Затова поставянето на вентилатори в близост до прозорци би дало добър резултат. Ефективно решение е и да окачите вентилатора си на тавана. Но без значение къде е поставен, ако застанете директно пред него със сигурност бихте изпитали поне моментно облекчение. Чудесна идея е и поставянето на централен вентилатор за цялата сграда.

Свързано:

Съвети как да запазите прохладата в дома си по всяко време

На изображението виждате електронен вентилатор. Разликата с традиционните е, че в случая ще можете да избирате между повече степени. Вентилаторите изразходват далеч по-малко електричество от климатиците. Затова и представляват по-икономичен и практичен вариант за охлаждане на дома. Освен това и самите те са по-евтини в сравнение с братовчедите си - климатиците. А и ако вентилаторът ви е от стандартните, няма да се налага да преминавате през изнервящия процес на инсталирането на новия уред. Ще можете просто да го включите в контакта и да започнете да се наслаждавате на прохладата. Друго предимство е, че опасността да се намръзнете и да се разболеете е в пъти по-малка. Вентилаторите биха могли да се използват във всяко помещение на дома ви. Съществуват и централни вентилатори, които биха спомагали за циркулирането на въздуха в цялата ви къща. За жалост, ако живеете в апартамент, не бихте могли да ги ползвате.