Кога и как да си изберете телевизор? Колкото повече екстри има телевизорът, толкова повече

Последна редакция на 20/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 393 пъти

Освен поради факта, че Коледа е перфектният повод да си направите скъп подарък, това време от годината е чудесно за подобни покупки, заради множеството празнични намаления и промоции. Ако съжалявате, че сте изпуснали Черния петък, недейте. Около Коледа цените на много места са намалени и през останалите дни. Просто трябва да се разровите из интернет и да се разходите до 1-2 магазина, за да видите бъдещия си телевизор на живо. Когато го сторите, не е нужно да четете дългите книжки с разяснения, технически параметри и множество неразбираеми термини и цифри.

Трябва да знаете само няколко неща. Колкото повече, толкова повече! Ако ще инвестирате в нов телевизор, то нека да си струва:

  • Заложете на възможно най-широк екран. Около 40 инча е удачен размер за спалнята, а около 55-68 - за всекидневната.
  • Обърнете внимание на резолюцията. 4К е най-добрият възможен избор.
  • Попитайте дали има HDR. Това ви гарантира по-хубави цветове и контрасти.
  • Важно е качеството на картината. OLED телевизорите са перфектни, но все още са доста скъпи. Другa добра алтернатива е LED LCD.

Свързано:

Време ли е за нов телевизор в дома ви?

Вляво на колажа виждате семейство, което се  е събрало пред чисто новия си телевизор, за да гледа любимите си телевизионни предавания. Телевизорът е голям, но стилен. Рамката му е почти незабележима и позволява да се слее почти напълно със стената. Същото се отнася и за примера в горния десен ъгъл. Но тук цветът на станата е по-светъл, поради което и екранът се откроява повече. Но той е перфектно съчетан с шкафа под него. Интересен е случаят в долния десен ъгъл. Тук телевизорът е поместен в специално изградено пространство в стената. То е вдлъбнато навътре, така че телевизорът застава на нивото на останалата част от стената, превръща се в част от нея. Същото се отнася и за имитацията на камина под телевизора.