Първоначални стъпки

Последна редакция на 26/04/2024 от Ани Атанасова

Време е да пристъпим към фактическата изработка на килимчето с форма на лъвче. Ето кои са първоначалнте стъпки, които е необходимо да изпълните. Съобразете последователността им, а за улеснение гледайте и предоставените тук кадри:

  • Стъпка 1: Разгърнете пухкавият бежов плат и очертайте формата на тялото на лъва.
  • Стъпка 2: След като направите форма, която ви харесва, сгънете на две вече изрязания плат, така че да изрежете напълно равна форма.
  • Стъпка 3a: Използвайте вече готовия изрязан плат за шаблон, подгответе още едно идентично парче и едно парче вата. След това забодете карфиците така, че трите парчета да са напълно равни, едно върху друго с пухкавите им страни обърнати една към друга и ватата най-отгоре (както е показано на снимката).
  • Стъпка 3б: Започнете да шиете на около 12 сантиметра от мястото, където сте прищипали с карфиците. Не забравяйте да оставите поне двадесетина сантиметра от противоположната страна на тази, която шиете, за да можете в последствие да обърнете плата, така че ватата да остане отвътре. След това довършете с шевната машина. 



Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направете си сами килим във формата на лъвче

Представяме на вашето внимание един колаж, състоящ се от четири кадъра, всеки от които представя първоначалните стъпки от изработването на килимче, коео има формата на лъвче. За да проследите и следващите стъпки, можете да се запознаете с цялата публикация, част от която е настоящото изображение. В горния ляв ъгъл е демонстрирана първата стъпка. При нея виждаме мек бежов плат, който е разстлан върху тъмен дървен под. От този план следва да се изреже формата на лъвчето, като предварително тя трябва да се очертае. При следващата, втора стъпка, която е показана в горния десен ъгъл, откриваме вече изрязаната о бежовия плат форма. За да бъде тя напълно равна, платът предварително е прегънат през средата и едва след това е изрязан по очертанията с ножицата, която също се вижда. Преминаваме към стъпка 3а, показана долу вляво, където откриваме две светло бежови парчета плат с форма на тялото на лъвчето и едно парче вата със същата форма. Както забелязваме, те са напълно еднакви, като това е постигнато след като първото изрязано парче е използвано за шаблон. Отлична идея е използването на вата, тъй като тя ще придаде необходимата мекота на бъдещото килимче. Съветваме ви и вие да не я пренебрегвате, когато изпълнявате своя проект. Стигаме и до стъпка 3б, където вече парчетата плат и вата трябва да се ушият заедно. Тази стъпка откриваме в долния десен ъгъл.