Изграждане на дървени покривни конструкции в 4 основни стъпки

Направи си сам Източник

Обикновено дървените покривни конструкции се прилагат при направата на скатни покриви. Основните стъпки, през които преминава изграждането им са следните:

  1. Монтиране на двете крайни ферми. Те се поставят при фронталната и противоположната ѝ (задна) част на сградата. След това се взема дълга, права летва, чиито краища попадат при върховете на фермите. Именно тя е върхът, при който двата ската на покрива се срещат.
  2. Поставяне на временни скоби. Те представляват плоски правоъгълни дъски, а самото им закрепване можете да видите на снимката горе вдясно. Тази стъпка е необходима, преди да се премине към добавянето на вътрешните ферми и последващата го обшивка.
  3. Инсталиране на стандартните ферми. В случая говорим за тези, които се намират между двете крайни. Разстоянието между тях зависи от предварително изготвения за покрива план. Поредността на поставянето им е от задната към предната част на сградата.
  4. Полагане на дъсчено покритие. На този етап от направата на конструкцията се преминава, когато фермите са окончателно закрепени и подравнени. Дървените панели на всеки ред се поставят шахматно спрямо предходния. След тях идва ред на хидроизолационните материали.

Снимката е част от статията:

Как се прави дървена конструкция за покрив?

Намерете изпълнители в следните категории:

Боядисване Ремонт на баня Озеленяване Виж всички