Как се изчисляват дървените покривни конструкции?

Направи си сам Източник

Неизменна част от разбирането как се прави дървена конструкция за покрив е коректното предварително изчисляване. За разлика от сладкарството, където излишно се преекспонира със стриктното спазване на рецепти, при строителството нещата стоят по коренно различен начин. Тук вече точните измервания и тяхното следване са жизненоважни и са предпоставка за стабилността на цялата сграда. Това важи в пълна сила при направата на покривите.

Погрешно извършените предварителни измервания могат да доведат до фатални последствия. И сами можете да се досетите, че е абсолютно недопустимо да се определят “на око” размерите и тежината на носещите греди например. Затова обръщаме специално внимание на изчисляването на дървените покривни конструкции.

Регистрираният във форум Направи сам специалист crez, предоставя ценна информация по темата. От дискусията, която е публикувал, ще разберете какви мерки и пропорции следва да се съобразят при реализирането на различни видове покриви. За още по-голямо улеснение е споделил източник с калкулатори за изчисляване на участващите в строителния процес материали и смеси.

Снимката е част от статията:

Как се прави дървена конструкция за покрив?

Намерете изпълнители в следните категории:

Боядисване Ремонт на баня Озеленяване Виж всички