Подгответе си дървена скара

Последна редакция на 05/05/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 5 707 пъти

Най-трудоемкият момент при монтаж на дървена ламперия е подготовката на стената. Съществуват различни мнения за това как летвите да се монтират. Някои майстори смятат, че те могат да се лепят или коват директно към повърхността. Традиционният метод обаче предвижда поставяне на дървена скара, върху която да легне бъдещата дървена ламперия.

Скарата се прави от летви, които се коват напречно на плоскостите за ламперия. Това означава, че ако желаете дъските на вашата нова дървена ламперия да са в хоризонтална посока, летвите на скарата трябва да са във вертикална. Най-важното при изработката на дървената скара е да вземете точни размери от стената. Имайте предвид, че в ъгъла с тавана много често има отклонения, така че бъдете прецизни.

Има два варианта за монтиране на скарата върху стената - първият и по-сложен е тя да се вкове директно в нея. Вторият вариант е скарата да се монтира в стената с дюбели и винтове. По този начин между стената и новата ви дървена ламперия ще остане луфт от няколко сантиметра. Това е чудесна възможност да поставите изолация по ваш избор.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Как да си направим сами дървена ламперия