Страхотни цветарници, които ще превърнат градината ви в чаено парти

Последна редакция на 27/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 5 152 пъти

През следващите няколко месеца със сигурност ще пием чая и кафето си в градината, изтегнати на слънце върху новия ратанов шезлонг. Защо да не използваме тази приятна представа за мотивация да си направим страхотни цветарници под формата на кокетни чаши за чай? За изработката на всяка чаша ще ви трябват поне 3 почистени автомобилни гуми, които да боядисате в ярки нюанси, а накрая да декорирате с точки, цветя или други креативни рисунки. Разрежете една от гумите и направете от нея практична дръжка за чашката, а останалата част използвайте за оформянето на чинийка. Накрая засадете любимите си растения и се убедете сами, че този малък детайл може напълно да преобрази атмосферата във вашата лятна градина!

Кой от тези страхотни варианти планирате да реализирате през уикенда? Споделете с нас своите идеи за креативно използване на старите автомобилни гуми, а за качественото озеленяване на двора и градината се доверете на опитни професионалисти! Пуснете заявка в MaistorPlus и сравнете оферти, профили и оценки от клиенти напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Превърнете старите гуми в уникални цветарници за градината

Използвайте красивите сервизи в кухнята за вдъхновение и създайте уникални цветарници, които наподобяват цветни порцеланови чаши за чай или кафе. За целта използвайте стари автомобилни гуми и боя, така че да създадете максимално креативен дизайн. Можете да разрежете една от гумите и да я използвате за направата на дръжка и чинийка, или пък да се придържате към по-класическия вид на чашите, като просто ги боядисате в ярки нюанси. За целта използвайте блажна боя или пък спрей боя, като специалистите напомнят, че може да се наложи да нанесете няколко слоя до достигане на желания оттенък на цвета. След като боядисате гумите и ги подредите една върху друга, трябва да разрежете последната гума наполовина, така че в нея да можете да поставите саксийните растения. Бихте могли също да напълните вътрешността на цветарника с почва, така че да засадите растението директно в него. Друга идея е да положите камъни или друг тип останала настилка от обновяването на двора, а най-отгоре да положите и саксията с цветя. По този начин тя ще разполага със здрава основа, така че цветарникът да понесе тежестта на по-големите растения. Подобен тип декорация за градината е бърза и лесна за изпълнение, като не натоварва и бюджета ви.