Необикновена ваза за вашите цветя

Последна редакция на 26/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 133 пъти

Едва ли някой от познатите ви има подобна чудна вещ у дома си. Направата й изисква малко търпение и сръчност, но букетите у дома ще бъдат настанени в причудлива и чаровна ваза. Цветът ѝ определяте вие, в зависимост какви копчета изберете. Интересното е, че можете винаги да ги сменяте и по този начин да променяте малките акценти в интериора у дома. Както и да съчетавате по най-подходящ начин цветовата аранжировка на букета с тази на променящата се ваза.

Ако цветята не са вашата сила, можете да приложите същата идея за буркани в интересни форми, които да пълните с цветни копчета и да поставяте на различните местенца у дома.

Вижте още: Разкошна артистична саксия за любимото ви растение в дневната

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 5 лесно осъществими идеи за украса на дома с уж ненужните стари копчета

Без съмнение през живота ви са преминавали всякакви видове вази. Дори е твърде вероятно да имате по един вид от повечето вкъщи. Най-малкото вазата е сред първите, варианти, за които повечето хора се сещат, когато трябва да избират подарък за новодомци или пък за нечий юбилей или годишнина. Като вазите, които ще ви покажем тук обаче едва ли срещате всеки ден. Те са пъстри, различни, и със сигурност изключително оригинални. За всичко това допринася факта, че са богато украсени с най-обикновени копчета. Да насочим сега вниманието си към колажа от две снимки, представен тук. Поглеждаме първо към снимката, показана отдясно, където двете представени вази очевидно няма как да приютят цветя, но пък тяхната роля е да бъдат ефектни декорации сами по себе си. Върху бяла дантела са поставени две прозрачни стъклени форми. Едната от тях е по-висока, заоблена при дъното, леко "вталена" по средата и с извити навън краища нагоре, а другата е цилиндрична, с прозрачен капак. Във всяка от тях са изсипани различни комбинации от разноцветни кръгли копчета. Отдясно виждаме стъклена прозрачна ваза, с форма на амфора, в чиято вода плуват множество златисти копчета. Те обаче се намират само покрай вътрешните стени на вазата, а между тях са потопени стъблата на розови цветя.