Разкошна артистична саксия за любимото ви растение в дневната

Публикувано на 26/05/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 9 203 пъти

Проектите "Направи сам" понякога изглеждат идеално на теория, но на практика е възможно да се получат всякакви инциденти, които да провалят първоначалния план. Хубавото е, че някои от "произшествията" всъщност се оказват доста по-ефектни от това, към което сме се стремели.

Такъв е и случаят с преобразяването на тази керамична саксия, закупена, за да бъде новият дом на едно стайно растение.


Откъде тръгва всичко

Идеята на собственичката на това зелено приятелче е била да смени старата неугледна саксия с нова, която да бъде боядисана в яркожълто. Цветът е трябвало да бъде съчетан с жълтия стол в дневната, представляващ весел акцент в помещението.

Вижте още: Как да отглеждаме плодни дръвчета в саксия


Изпълнението

На първо време трансформацията на саксията в жълто интериорно бижу е вървяла прекрасно. Боядисването е било реализирано на малки стъпки, внимателно и бавно.


Когато човек загуби търпение...

В един момент от процеса обаче собственичката на растението започва да се уморява от бавните темпове, с които напредва, и решава да преосмисли подхода си. Взима значително по-голяма четка за боядсиване, която съответно попива и доста повече боя. В резултат се получава разтичане на жълтите струйки по саксията, които в крайна сметка са оставени да засъхнат така, както са си, за да се запази изненадващият арт-ефект.


Преместването

Макар и да няма голям опит в боядисването, дамата, чието творение описваме тук, знае как щадящо се пресаждат големи растения. Тъй като и без това не държи на стария дом на зеления си любимец, тя сваля една от "стените" му с помощта на чук и растението е готово да излезе максимално лесно.

Вижте още: Как да отглеждаме билки и подправки у дома


Жълто, свежо, интересно

Когато вече всичко е готово, растението и новата му саксия могат гордо да бъдат настанени до жълтия стол в хола. Атмосферата в стаята е променена значително само с един малък щрих в интериора.

Опитайте и вие да претворите с цвят старите саксии, фотографирайте резултата и се споделете във форума "Направи сам". А ако ви предстоят по-значителни промени в дневната или друга част на жилището, потърсете най-добрия за вас професионалист в MaistorPlus. Пуснете безплатна заявка за своя проект и сравнете цените, които ще ви предложат регистрираните при нас майстори. Благодарение на допълнителната информация за тях, включително мненията на предишните им клиенти, в нашия сайт ще ви бъде много лесно да се ориентирате на кой изпълнител да се доверите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта