Стъпка 4: Облицоване и други екстри

Последна редакция на 03/05/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 2 122 пъти

Най-важната част при изработката на котешка катерушка е облицоването, което ще спаси вашите мебели от острене на нокти. За тази цел изключително подходящ е грубият мокет, с който да облепите равните плоскости. Независимо дали сте избрали варианта с тръба или с дървени летвички, тези части от съоръжението също трябва да бъдат добре "облечени". С помощта на лепило залепете дебело конопено въже, по което котето ще може да се изкачва и слиза.

Надяваме се, че идеята за ръчно направена катерушка ви е допаднала. Ако имате нужда от още вдъхновяващи идеи, посетете форум "Направи сам", където има изобилие от проекти и компетентни мнения. В случай че не сте сигурни в собствените си възможности, а искате да обновите някое помещение у дома, потърсете регистрираните мебелисти в MaistorPlus, които са винаги насреща.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направи си сам: Катерушка за котки

Редовното движение е изключително важно за поддържането на добро здраве на физическо ниво. Затова е препоръчително децата от ранна възраст да изградят добра двигателна култура и любов към спорта, дори да не е на ниво олимпийски амбиции. Детските площадки с разнообразието от катерушки по тях са добър начин са се събуди интерес към активния начин на живот. От друга страна котките, без да са чели специална литература по въпроса, интуитивно усещат ползите от активното движение и винаги търсят начини да го практикуват. Дори това да означава да свалят тапетите от стените ви, още преди да сте предвидили смяната им. Стана дума вече за различните варианти катерушки, които съществуват по площадките за деца. Е тъй като намесихме и котките, тук е моментът да споменем, че съществуват катерушки за котки също в немалко разновидности. Да насочим сега вниманието си към показаната тук векторна рисунка. Тя изобразява стъпаловидна катерушка за котки, изработена от дърво и облечена в зелен плат. Всяко по-горно ниво от нея е с повърхност, която е с поне 20 сантиметра по-малка от тази под нея. В левия край е добавена и стълбичка, а между етажите са монтирани вертикални колони. Облицовката от груб плат е нужна, за да има къде котето да си търка ноктите.