Стъпка 2: Нанесете лепило и позиционирайте картата

Последна редакция на 29/03/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 623 пъти

След като столовете са вече подготвени, настъпва моментът да се позиционират географските карти върху тях. Тази част от проекта изисква повече прецизност, но със сигурност ще се справите:

  • Поставете изрязаните хартиени части от картата върху повърхността на стола с помощта на малка четка за боядисване.
  • Не забравяйте да нанесете равномерен слой лепило във всички области, които планирате да покриете с картата, за да избегнете гънки и мехурчета. Оставете за около 30 секунди до 1 минута.  
  • Внимателно поставете картата върху зоните с лепило, като непрекъснато проверявате дали добре приляга към стола. Внимателно заглаждайте всички мехурчета и гънки на хартията с помощта на кредитна карта например.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направи си сам детски стол с хартиена карта на света

Следващите стъпки по пътя на осъществяване на това наше предложение са свързани с поставянето на вече изрязаните части от картата върху седалката на стола. Хубаво е картата която използвате да е с голям мащаб, за да се виждат ясно държавите в съответния континент. Така ще можете да разигравате и образователни игри в бъдеще. Запалената искра на откривателите гори в децата вечно и ги топли дори когато пораснат. Разказвайте им, докато майсторите заедно столовете. Ако вие самите сте пътешественици, а най-вероятно сте, ако сте решили да осъществите тази идея, то имате купища истории за непознати страни. Бъдете уверени, че каквото и да споделите с децата, те ще са готови да го чуят. Нещо повече – това със сигурност ще ви издигне в очите им и ще ви превърне в личния им герой, който много е видял и много знае. В процеса на работа им обяснете и за лепилото, което използвате, за да залепне картата за стола. Направете разграничението с познатото им сухо лепило от детската градина или училище. Учете ги, докато се забавлявате и ще сте повече от доволни от плодовете на труда си.