Да преминем към създаването на учебните обувки

Последна редакция на 03/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 965 пъти

Както сигурно се досещате, листът ще влезе в употреба при принтирането на обувките. След като тази работа е свършена, погрижете се за оцветяването на готовия чифт в предпочитани от детето цветове.

Изрежете с ножица обувките и ги залепете върху картона. Последният не е нужно да бъде специално закупен за целта, можете да използвате картонена опаковка или непотребен кашон, като обърнете внимание да е по-дебел. В зависимост от дебелината му - направете дупки за връзките с перфоратора преди или след залепването.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Как най-лесно да научим децата да връзват обувките си

Винаги си струва да отделим от времето си, за да научим децата си на нещо полезно, което после ще им трябва много често в реалния живот. Безспорно сред тези ежедневни дейности попада и тази със завръзването на обувките. Има деца, които сякаш се раждат с това умение и за тях е достатъчно само веднъж да видят вас как го правите и след това с лекота се справят от първи опит. На други е нужно повече време да си обяснят логиката на целия процес. Това не ги прави по-неспособни, а просто различен тип хора. Те пък със сигурност притежават други умения и таланти. Точно на втория тип деца е посветена публикацията ни, която представя "направи си сам" проект, с който да научите децата си сами да си връзват обувките. Ще ви бъдат нужни дигитален макет обувки, каквито виждате тук. Той представлява векторно изрисувани с черен маркер на бял фон обувки, които после са оцветени в червено с бежови стелки. Обувки за връзки в бял цвят са промушени през дупките на импровизираните обувки. Предварително обувките са изрязани с ножицата с оранжеви уши, която забелязваме вдясно от тях. Лепилото над тях е използвано, за да бъдат залепени на картон. Остава само да покажете на детето си как се връзват обувки и да го оставите да направи своя първи опит.