Как се плете с вестници?

Последна редакция на 02/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 3 558 пъти

На първо място ще ви трябват много желание и малка доза търпение. Съществуват много техники за самото оплитане, които можете да разгледате онлайн. В специализираната тема в най-големия форум за идеи за дома, строителството и интериора "Направи сам" са събрани шедьоврите на едни от най-добрите майстори в плетенето на вестници у нас. Ще се уверите какви страхотни изделия могат да бъдат получени. Препоръчваме ви да разгледате и останалите теми във форума, където в продължение на десет години е събирана полезна информация за най-различни практични творения за дома.

Всеки артикул, изплетен от вестници, си има чалъм при изработката, както е при конвенционалното плетене с прежда. Ако плетем с куки, изходният материал е готов, а именно - преждата, но при плетенето с вестници от основополагащо значение е първо да изработим много и качествени пръчици (тръбички) от самите тях.

Естествено, ще са ви нужни вестници (списания, рекламни брошури), а също и дълъг и тънък помощен инструмент, около който ще навивате. За целта може да послужи дървено шишче, кука за плетене на чорапи и т.н.

Вижте още: Страхотни идеи за саксии от палети

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Чудни вещи за дома, изплетени от вестници

Достъпът до информация в днешно време е изключително лесен. Това може да бъде наистина натоварващо, предвид тоновете излишна такава, но не можем да отречем, че винаги има ценни бисерчета, които да обогатят живота ни с ценни знания. Сред тях безспорно са идеите, свързани със саморъчно изработване на декорации за дома. Всеки би се радвал сам да създаде нещо красиво, което да събира овациите на цялото семейство, а и на гостите. Ставащите все по-популярни ръчно изработени вещи могат да бъдат приготвени с всевъзможни техники и материали. Няма съмнение, че най-интересните сред тях са кошниците, панерите, и други вещи, изплетени от вестници. На двете снимки, съставляващи представения тук колаж, са показани именно няколко декорации, които са се получили вследствие на плетенето с вестници. И двата кадъра показват правоъгълен панер, купа и поставки, които в предишния си живот не са били нищо повече от обикновена печатна преса. Разликата е, че отляво, те са все още пъстри, като пъстротата им идва от цветните страници на вестниците, от които са изплетени. Отдясно са придобили вече чисто бяла премяна и са поставени върху табла със златист кант. Искате ли и вие да си изплетете нещо красиво за дома от вестници? Научете се на този занаят, като прочетете статията, част от която е настоящият колаж.