Какво трябва да включва къта за кафе

Последна редакция на 09/05/2024 от Люси Любомирова

Преди да разгледаме различните стилове, в които може да решите своя кът за кафе, трябва да знаем какво не бива да липсва в него, за да се чувстваме като истински бариста, приготвяйки любимата напитка за себе си или за приятели. 

Трябва да създадем удобна и функционална зона, в центъра на която стои мебел, върху която да разположим всичко. Това може да бъде подходяща маса, помощна кухненска количка, винтидж бюфет и въобще всичко, което разполага с плот и места за съхранение.  

След това идва реда на кафе машината, кафемелачката и каната за топла вода. Ще е твърде скучно ако не оставим малко място и другата любима напитка на мнозина - чая. В студените месеци винаги имаме желание за горещ и ароматен чай. 

Разбира се винаги искаме да пием кафето или чая си със стил, затова ще ни трябват и подходящи чаши и лъжички за това. Трябва да помислим и за контейнерите, в които ще съхраняваме кафето, чая, меда или захарта, както и всички други продукти, които използваме за да приготвим любимите си напитки. 

Зоната за кафе трябва освен да завладее обонянието и вкуса ни, да “хване и окото ни”. Ето защо тук са подходящи всички прозрачни съдове за съхранение. Стъклените буркани, организирани върху открити рафтове, са най-ефектното нещо, което може да направим. 

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Кафе кът у дома - как да го направим?