Гарантирайте си свежо настроение с купа с цветя!

Последна редакция на 28/03/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 200 пъти

Няма нищо по-свежо и внасящо весело настроение от цветята. Затова и присъствието им в интериора ви е препоръчително. Използването на ваза е чудесен вариант, но си е съвсем в реда на нещата да вложите и малко творчество. Вземете една прозрачна стъклена купа и поставете няколко цветчета в нея. Вече разполагате с прекрасен декоративен елемент за дома си:

  • Можете да използвате сухи или изкуствени цветя, за да ви радват очите по-дълго време.
  • Използвайте свежи цветове, ако искате по-пъстър и жизнен вариант. Първо, сипете вода в купата, а след това подредете растенията. Прибавете и камъчета, за да придадете завършеност на шедьовъра си.

Разбира се, същата купа спокойно влиза във всякакви други роли, които ѝ отредите. Включително и да си нарежете любимата салата в нея. Дали ще има декоративно или практическо приложение, зависи единствено от вашето желание. 

Свързано:

Декорация за стена Как да превърнете купата си в пленителен декоративен елемент?

На колажа са показани четири алтернативи на вазата. Най-горе вляво виждате купа с жълти рози. Тук вода няма. Това е чудесен вариант за изискана вечеря. Ако поръсите растенията с малко вода или ги напръскате с лак за коса, биха запазили свежестта си до края на вечерта. Но не и за по-дълго. Позитивът е, че не съществува вариант някой от гостите да разлее вода от съда. Подобен е вариантът в долния ъгъл. Но тук е сипана и вода, за да издържат цветята поне няколко дни. Виждате почти същото нещо и на изображението вдясно. Но тук очевидно поводът е сватба. Свежите и елегантни тревички са чудесно допълнение към кремаво-розовите рози. А примерът в средата на колажа е за по-ежедневно ползване. В него бихте могли да използвате цветя, които сами сте отбрали при разходка в парка или гората. Тук за завършек са поставени и дребни обли камъчета. Бихте могли да ги купите или да си съберете сами от някоя река или морското крайбрежие.