Старият скрин се превръща в звездата на двора

Последна редакция на 26/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 564 пъти

Ако разполагате със стари мебели или такива, за които не можете да намерят приложение, ето го и решението - превърнете ги в част от вашата градина. За малките дворове старият скрин е страхотен начин за терасиране с минимални усилия. Всяко чекмедже се превръща в саксия, от която се подават най-различни цветя и билки:

  • Той може да бъде оставен в оригиналния си цвят за повече автентичност или да бъде боядисан в тоналност по ваш вкус. И в двата случая трябва да помислите как да го предпазите от влагата.
  • Ако той ще бъде позициониран някъде на двора, където ще бъде изложен на пряка слънчева светлина и дъждът ще го вали директно, то задължително го лакирайте с водоустойчив лак, който да го предпази от изгниване.

Свързано:

Декорация за стена 5 хитри идеи за малката градина

Имате ли наличен стар скрин, който в момента не използвате? Той би се превърнал в много приятен ретро елемент във вашия малък двор, позволявайки ви да разполагате саксии с цветя на няколко нива - в чекмеджетата и върху него. Това ще създаде усещането за уют, което старите мебели носят със себе си. Каскадни растения, билки - всички биха се чувствали еднакво добре, подавайки се от леко издърпаните напред чекмеджета. Ако скринът има нужда от реставриране - погрижете се за него. Може да го пребоядисате в любим ваш цвят, който би паснал на двора ви или би създал ярък цветен акцент. Саксии в същата гама приятно ще допълнят цветния кът. За по-автентично усещане може да го оставите в натуралния му вид. Каквото и да решите, със сигурност трябва да се погрижите слънцето и дъжда да не съсипят скрина. Ако той е изложен на пряка слънчева светлина и няма какво да го предпази през дъждовните и снежни дни, е добре да се снабдите с водоустойчив лак, с който да го боядисате. Така той няма да започне да гние след първия дъжд.