За възглавниците и тяхната неподозирана способност да променят стаята...

Последна редакция на 06/05/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 634 пъти

Възглавниците може да не са просто ярък цветен акцент, а да „подкрепят“ избраната концепция за дизайн на пространството. Дори неутралната цветова палитра може да създаде комбинация с избраните пердета или текстилни щори. В пространството за спане възглавниците могат да бъдат връзката между зоната за спане и тази за релакс.

  • Текстилът на възглавниците, техният цвят, орнамент и дори самата тъкан (козина, изкуствен материал, тънка или плътна материя) винаги трябва да се комбинира с другите декоративни елементи: картини, рамки за снимки, вази, тапети и гоблени. Така може да се създаде по-балансиран образ в интериора.
  • Декоративните възглавници в същото време са в състояние директно да определят стила в стаята. Например, такива със специални ориенталски орнаменти и определени цветове ще спомогнат да се създаде интериор, наситен с духа на Изтока.
  • Но това не е всичко! Възглавниците, използвани за декориране на една стая, могат да показват не толкова стила  на пространството, а да подчертаят избраната тема - например, морска, спортна, пиратска…

Свързано:

Декорация за стена Декоративни възглавници - многофункционалност и красота в дома