Видове контейнери за аквариум

Последна редакция на 08/05/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 628 пъти

Преди да си закупите контейнер за аквариум трябва да сте наясно за точното му положение в конкретно избраната стая и как се вписва в стила й. После вече може да посетите магазин и да закупите съда. Има готови и изработени по поръчка. Вторият вид са предназначени за изграждане на водни стени в дадена стая. Готовите аквариуми са овални или правоъгълни. Според материала те са изработени от стъкло или от акрил. Двата вида имат плюсове и минуси.

  • Предимствата на акрилните контейнери са, че са по-евтини от стъклените и липсват слепени ръбове. В същото време дават повече възможности за избор на форми. И да не забравим, че са много леки. Основният им недостатък е, че лесно може да се надраскат. А и с течение на времето цветът им се изменя и пожълтяват.
  • Стъкленият аквариум, ако е правоъгълен, може да започне да изпуска вода, при положение, че стените са слепени некачествено. Както и лесно може да се чупи. Но пък стъклото не пожълтява и изглежда изискано. Големите аквариуми най-често са направени от стъклен материал.

Колко голям трябва да бъде един аквариум?

Акваристите препоръчват минимум обем 60 литра, а максимално - 100 литра. Но всеки има право на избор. Има аквариуми, които са по 20-25 литра и също изглеждат чудесно.

Свързано:

Декорация за стена Красота и стил в дома с … аквариум – практически наръчник