Интериорът се съчетава с новите стени

Последна редакция на 27/04/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 1 443 пъти

След като стените са пребоядисани, интериорните акценти също трябва да се съчетаят с новата визия. Тук дизайнерите са прибегнали до хитър ход, поставяйки бяла ламперия, която пасва идеално със синия цвят на стените.

Освен че подчертава новата боя, бялата ламперия играе ролята на преход между синия цвят на стените и останалите акценти по тях. Тя е чудесна основа за поставянето на декорация. В случая таблата на леглото е претапицирана в бледо жълто и бяло, върху ръба на ламперията са поставени дребни аксесоари, а пердето на прозореца е решено в тоновете на стените.

Свързано:

Декорация за стена Преди и след: Нискобюджетна пълна промяна на спалнята

Тук представяме на вашето внимание колаж от четири снимки, където виждаме четири акцента от една и съща спалня в морски стил. Започваме със снимката горе вдясно, където е показана част от облицовката върху стените, боядисана в светъл, освежаващо син цвят, който подчертава морската тематика в помещението. Върху лека издадената напред облицовка виждаме част от средно голямо кръгло огледало, както и част от картина. Вдясно горе виждаме снимка, на която е показана малка част от леглото, където върху жълтеникав фон се наблюдават интересни геометрични очертания в бяло. Обкантените в синьо бели възглавници кореспондират със светлия син фон, избран за облицовка на стените. На снимката, която е представена в долната лява част, в близък план е показана нежна бяла, леко прозрачна, завеса, изпъстрена с оранжеви и сини фрагменти. Тя е нежно допълнение към цялостната интериорна картина на стаята, от която е част. Присъствието ѝ е ненатрапчиво и деликатно, и същевременно перфектно изпълнява ролята си да предпазва от пряката слънчева светлина, като заедно с това допуска достатъчно от нея, за да бъде осветена и ведра стаята. До нея, на снимката вдясно, същият прозорец и завеса са показани от малко по-отдалечен план, така че да се видят по-светлия и по-тъмен нюанс синьо, избрани за стените.